0
Вход и Регистрация

Често задавани въпроси и ръководство за боя Dixie Belle

Всичко, което трябва да знаете!

За тези, които се интересуват от всички специализирани продукти и минералната, тебеширена боя на Dixie Belle, създадохме това изчерпателно ръководство като удобна справка, която да ви помогне да работите правилно с тях.
Какво ви е необходимо?

Не се нуждаете от много неща, за да започнете да боядисвате мебели. Можете да започнете просто и постепенно да купувате повече, когато ставате все по - напреднали, или ако установите, че това е нещо, което искате да продължите да правите. По - долу изброихме елементите, от които винаги се нуждаете, и оставихме това, което определено вече имате в къщата (като сапун и хартиени кърпи).

Имате ли нужда от шкурене или специална подготовка?
Не е нужно да шлайфате, което е едно от многото предимства на тебеширената боя Dixie Belle.

Чистeне
Винаги трябва да почиствате добре проекта си! Това е най -важната отправна точка за постигане на красив краен продукт!
Почистете с обезмасляващ почистващ препарат и след това почистете всичко (включително ъглите и шевовете!) Отново с чиста вода.

Незначителни ремонти
За по - малки вдлъбнатини или (винтови) дупки можете да използвате Dixie Belle Mud и нож за шпакловка, за да ги запълните. Оставете структурната паста да изсъхне и след това я изгладете гладко. Тъй като тя леко се свива, когато изсъхне, може да се наложи запълване и изглаждане на зоната за втори път.

Подготовка на гладки повърхности
Гладките повърхности на съвременните масово произвеждани мебели (например от Ikea) трябва да бъдат подготвени с 2 слоя Slick Stick за добро сцепление на боята. Slick Stick също е добър за адхезия към стъкло, метал, плочки и огледала. Той захваща лъскавата повърхност и позволява на боята ви да залепне. Повече за това: https://youtu.be/X6ObJdRILu0

Възможно ли е всичко това за начинаещ?
Разбира се! Наистина вярваме, че всеки може да боядиса и декорира своите мебели и да постигне красив резултат.

Какво е минерална боя?
Като цяло тебеширените бои съдържат в себе си млечен протеин, варовик, глина, креда и естествени пигменти. Те имат малко или никаква миризма и са нетоксични (безопасни за деца и домашни любимци). Те също така са лесни за почистване с топла вода и мек сапун.

Защо тебеширената боя е по - добра за боядисване на мебели от латекс?
Основна разлика е по-добрата покривност: Тебеширената боя Dixie Belle има отлично покритие; тъмните цветове покриват в един слой и по - светлите цветове в 2 слоя. Поради това добро покритие, имате нужда само от малко боя.

И поради адхезията: тебеширената боя е пореста, така че абсорбира във всякаква повърхност. Латексовата боя седи върху повърхността.

И дълготрайност: Тебеширените бои се втвърдяват напълно за 30 дни, а марката Dixie Belle се самозапечатва. Но можете също да добавите топ лакове, за да получите блясък или да добавите водоустойчивост.

И за финал: Боята Dixie Belle се самонивелира и е лесно да се получи гладко покритие без четки. Можете да използвате бутилка с пулверизираща мъгла, за да разреждате малко боята си, докато боядисвате, след което в края много леко да шлайфате, за да постигнете най -гладкото покритие.

И времето за сушене: Боята Dixie Belle изсъхва бързо, за около 15-30 минути. Това означава, че можете да завършите проект с няколко слоя за един ден.

А за автентичен, състарен вид, тебеширената боя Dixie Belle е по -добра от латекса, защото няма смоли. Лесно се постига това чрез шлайфане и изсъхва до равен блясък.

МОЖЕ ЛИ ДА БОЯДИСАМ МЕБЕЛИ С ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГЛАДКА, ГЛАНЦОВА ПОВЪРХНОСТ?
Върху мебелите с много гладка повърхност, тебеширена боя Dixie Belle може да не покрие добре. Можете да боядисате, но когато боята изсъхне, тя може да бъде надраскана с леко докосване. Клиентите ни и ние понякога изпитваме това на практика. В такива случаи първо трябва да се използва грунд. Имаме идеален грунд за това: Slick Stick.

МОГА ЛИ ДА БОЯДИСАМ ТЕКСТИЛ (ПЛАТ) С МИНЕРАЛНА БОЯ Dixie Belle Chalk?
Да, можете, но преди да започнете, трябва да знаете няколко неща. Има две техники, които можете да приложите върху тъканта.

  1. Можете да рисувате върху плата.
  2. Можете да импрегнирате тъканта („боядисване на тъканта“).

Преди да обясним и двете техники, трябва да отбележим, че някои тъкани са неподходящи и ако не сте съвсем сигурни, винаги можете да направите тест върху подобна тъкан или на незабележимо място.
Плътните тъкани с пух, бримки и кадифе и други подобни не са подходящи, защото боята се превръща в твърда, неприятна повърхност, която не може да бъде омекотена, когато изсъхне. Второ, имате нужда от много слоеве боя, без да получите задоволителен резултат. Така че не започвайте!
Най -добрите тъкани за най -добри резултати са гладки тъкани (памук, лен, юта, синтетика, а също и кожа). След боядисването е препоръчително да поставите два слоя боя и финиш с вакса за мекотата. Трябва да знаете, че когато започнете да рисувате плат, мекотата винаги намалява леко.

Техниките:

КАКВО МОЖЕТЕ ДА БОЯДИСАТЕ С МИНЕРАЛНА, ТЕБЕШИРЕНА БОЯ DIXIE BELLE MINERAL CHALK PAINT?
Боядисайте подове, стълби, кухненски шкафове, мебели, дамаска и текстил с тебеширена боя, лак и вакса от Дикси Бел.
Продуктите на Dixie Belle е препоръчително да използвате помежду си и по този начин те дават изключително силен и траен резултат. При боядисване на интензивно използвани повърхности като подове, стълби и кухненски шкафове е важно да използвате правилния метод: нанесете един или два слоя боя, оставете го да изсъхне за 24 часа и след това нанесете 3 слоя лак, също за предпочитане при 24 -часови интервали..

КОЛКО ДЪЛГО ТРЯБВА ДА ЧАКАТЕ ПРЕДИ ДА НАНЕСЕТЕ ВАКСА?
Обикновено около час. Това може да бъде по -дълго или по -кратко, в зависимост от температурата и влажността на околната среда, както и от други променливи, като например колко дебело сте нанесли боята. Но Dixie Belle Mineral Chalk Paint® по принцип е много бързосъхнещa. Можете да изпробвате внимателно с пръсти дали боята все още лепне.

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас.

magnifier