0
Вход и Регистрация

3 в 1 Силк тебеширена боя Dixie Belle

21/03/2021
Georgi Dimitrov
3 в 1 Силк тебеширена боя Dixie Belle

Нетърпеливи сме да споделим възможността да изпробваме новата линия бои на Dixie Belle Paint Company, наречена Dixie Belle Silk. "Коприната" е тяхната нова гама бои, но по никакъв начин не е заместител на оригиналната линия световно известната тебеширена боя.

Двете продуктови линии бои са различни и една страхотна възможност за декориране на мебели и домашен декор.

И така, затова бихме искали да ви разкажем някои от основните тайни на линията Dixie Belle Silk Paint и нашият скорошен опит с нея.

Обзалагам се, че се чудите какво не е достатъчно в минералната тебеширена боя на Dixie Belle. И така, ще започна с това, че всичко е перфектно в оригиналната формула на боята. Всъщност е страхотна! Въпреки това, компанията искаше да добави нова линия боя, за да даде на клиентите си повече възможности за изпълнение на специфични нужди от боядисване. Оригиналната минерална боя с тебешир Dixie Belle е моята любима боя за мебели и все още я обичам. Но линията Silk е нещо революционно, а й е много приятна и лесна за работа.

КОПИНЕНАТА, МИНЕРАЛНА БОЯ DIXIE BELLE

На основата на минералната боя ,като се предлага в около 30 уникални цвята постижими само от производствената фабрика на Dixie Belle в САШ.

Предлага се в неутрални, морски цветове, като телесно, черно, кафяво, сиво, синьо и бяло.
Изсъхва с меко, копринено покритие и никакъв отблясък.
Гладка боя, по-тънка от оригиналната тебеширена серия на Dixie Belle.
Изключително саморазливна при нанасяне!
Нанасясе със суха четка, като не е обходим пулверизатор за вода.
Изсъхва за около час и може да бъде нанесен отново за втори слой.
Препоръчително е нанасяне на два слоя за издръжливост и защита.

Не е изисква грунд, тъй като текстурата съдържа вграден грунд в стил BOSS.

Не е изисква топ лак!

По желание може да се използва масло или вакса.
Осигурява наистина силно защитно покритие и като бонус има вградена устойчивост на вода, мазнини и мухъл.

Не смесвайте Dixie Belle Silk с оригинална тебеширена минерална боя!

Не разреждайте с вода!

КЪДЕ ДА НАМЕРИМ БОЯ DIXIE BELLE SILK?
Можете да разгледате www.stamperbg.com и да намерите вашите любими продукти.

Нека поговорим за това какъв цвят избрахме за преобразяването на нашия скрин и гардероб.
Купих си кутия Baja Grey, по-светло сиво, много неутрално, между топли и студени тонове според мен.

Silk Paint се предлага само в контейнери с размер 480 мл, това е различното от оригиналната линия, която се предлага в 240 мл, 480 мл , 960 мл

Когато отворих контейнера с копринена боя, веднага се влюбих в този цвят. Много красива и лека! Купих боята за скрин и гардероб - обемни мебели.

Подготовка за копринена боя Dixie Belle

Стъпка 1: Шкурене
Преди да приложите Dixie Belle Silk, производителите препоръчват шлайфане на вашят проект за по-голяма покривност. Но може и без шкурене, според нас! И така, шлайфах и двете части на ръка с помощта на шкурка 220. Това е с цел само леко загрубяване на повърхността. Това наистина позволява на боята да залепне добре. Сега, ако повърхността ви е много хлъзгава и гладка, ще трябва да използвате Dixie Belle Slick Stick вместо шлайфане.

Slick Stick е свързващ грунд, който се предлага в бяло и работи отлично за гладки повърхности като стъкло, гладки ламинати, което допринася боята да залепне по-добре. Обикновено нанасяме два слоя Slick Stick преди боядисване. Този продукт е изключително икономичен.

Стъпка 2: Почистване
След като шлайфах парчетата на ръка, ги почистих старателно с Dixie Belle White Lightening Cleaner. White Lightening Cleaner е гранулиран почистващ препарат на базата на TSP. Преди употреба го смесете с топла до гореща вода. Невероятно е за премахване на натрупани остатъци, мазни петна върху мебелите, преди да боядисване. Дори ако мебелите изглеждат чисти, вероятно не е така. Използвайте бял парцал за почистване и бяло осветление и ще видите колко мръсна става водата! Държа го предварително смесен в бутилка със спрей за леко почистване, но смесвам прясна партида White Lightening с гореща вода за по-дълбоко почистване. Въпреки това, ако използвате Slick Stick вместо шлифоване, бихте направили стъпката за почистване на White Lightening първа, а не втора.

Dixie Belle White Lightening Cleaner е най-доброто почистване и подготовка на вашите мебели за боядисване, което пазара предлага.
Отстранете всички остатъци от почистването, като изплакнете с чиста вода и чист парцал. След това оставете вашата мебел да изсъхне.

Как да нанесете копринена боя Dixie Belle?
Разбъркайте добре боята преди нанасяне. Използваме пластмасови ножове за масло, за да разбъркам боите си. Тази боя наистина е като коприна! И наистина нямаше почти никаква миризма. Копринената боя Dixie Belle има по-тънка консистенция от оригиналната им линия. Копринено гладка и се плъзга прекрасно! Тази копринена минерална боя е впечатляваща. Толкова лесно се самонивелира!

Сега друг важен съвет е да нанасяте боята с хубави дълги щрихи в една посока. Не трябва да се връщате напред-назад върху области, които вече са боядисани. Това е донякъде като поставяне на гел или топ лак. Работете на малки участъци, като поддържате мокър ръб и движите четката си с дълги движения в една посока. Ако трябва да се върнете и да изчистите всички области, където боята не е изравнена, можете. Просто го правете преди боята да изсъхне с много леки движения, за да избегнете следи от четка.

Добър избор на четка за рисуване за копринена боя Dixie Belle.

Друг голям съвет за използване на Silk е да използвате висококачествена синтетична четка с хубави гладки меки гъвкави косми. Използвах Dixie Belle Synthetic Oval Medium и Oval Small, както и Cling-On S50 и S30 с тази боя. Също така синтетичният мини-ъгъл на Dixie Belle се справя прекрасно. Всички тези четки нанасят боята добре и гладко с минимални движения на четката. Много важно е да нанесете тази боя със суха четка! Не е необходима или препоръчвана бутилка за  вода с ефект мъгла! Това е голяма разлика от оригиналната тебеширена, минерална линия. Използвах по-малките четки, Oval Small и Cling-On S30, за да вляза в жлебовете на фините детайли на тази мебел.

Поставяне на дръжките обратно.
И така, с разбъркана боя и готови четки, боядисахме този скрин и гардероб с помощта на Silk Baja Grey. И след като всичко беше напълно изсъхнало, сложихме обратно дръжките. Тези дръжки бяха боядисани със боя Dixie Belle стои наистина красиво със сивото. Можете да намерите тази боя на www.stamperbg.com. Дръжките на скрина са от оригиналният вид, a на www.stamperbg.com може да намерите още много и разнообразни дръжки, ръчно изработени от фабриката ни партьор с най-високо качество.

Също така при Silk е важно да измиете замърсените четки непосредствено след боядисването. Тази боя е на водна основа, но изсъхва малко по-трудно. Така че ми беше по-трудно да почистя напълно четките си. Използвах вода и почистващия сапун. Оставям да се накисне малко и след това използвам гребен с четка, за да отстраня засъхналата боя, заседнала в четините. Така че, измийте четките си веднага щом можете. 

РЕЗЮМЕ ЗА КОПРИНЕНАТА, МИНЕРАЛНА БОЯ DIXIE BELLE
Dixie Belle Silk не се предлага в почти толкова цветове, колкото оригиналната линия боя. Според мен линията Silk не замества оригиналната тебеширена минерална боя. Това обаче се превръща в друга чудесна опция за мебели и проекти, където просто искате хубава едноцветна линия и особено когато не искате да грундирате или да нанесете топ лак. Голям бонус е вградената защита от мазнини, вода и мухъл. И може да се мие, лесно се избърсва, така че това би било чудесен вариант за детски мебели, кухни и мебели с интензивна употреба.

След като използвахме тази боя, определено мога да ви препоръчам да опитате Dixie Belle Silk Paint! Знам, че със сигурност ще го използваме отново в бъдеще в много проекти!

Ако искате малко повече информация за основите на боядисването на мебели с помощта на оригиналната линия на МИНЕРАЛНАТА, ТЕБЕШИРЕНА БОЯ, разгледайте сайта ни. 

Последвайте ни във facebook https://www.facebook.com/groups/290024225953407. 

И както винаги, ако имате въпроси относно техниките за боядисване на мебели, не се колебайте да ни изпратите съобщение в Messenger или на [email protected] , както да коментирате тук и ние ще отговорим в коментарите с огромно удоволствие!

magnifier